Support

Behöver du snabbt komma i kontakt med oss?

Ring oss gärna på 031 760 5000 eller använd nedanstående formulär:

Skickar...

PRP
Fillers
Botox
acne
acnar
injection

Ögonlocksplastik (Ögonlocksoperation) i Göteborg

 

Ögonen har stor betydelse för vårt utseende och ger uttryck för hur vi känner oss. Vartefter man åldras så tappar huden elasticitet på grund av förändringar i bindväven. Genetiska faktorer hos yngre människor kan ge samma effekt. De övre ögonlocken börjar ‘hänga’ och blicken blir ‘ständigt trött’. Hudöverskottet kan i vissa fall störa synfälten. Försämrad elasticitet i hud och bindväv kan ge upphov till mörka linjer, ‘kuddar’ eller till och med ‘påsar’ under ögonen. Dessa förorsakas av hudöverskott i kombination med små anhopningar av fett. ‘Kuddar’ hos yngre människor orsakas av ett lokalt fettöverskott och kan tas bort via insidan av ögonlocket. Ögonlocksplastik tillhör de vanligaste estetiska ingreppen hos såväl män som kvinnor.

Det är viktigt är att resultatet blir naturlig och inte ser ‘opererat’ ut. Vi har utvecklat en teknik som innebär att ögat behåller sin naturliga form. Nackdelen med en del tekniker är att ögat får ett för ‘ runt’ (och därmed onaturligt) utseende. I en utförlig konsultation pratar vi om dina önskemål och förutsättningar och vad ingreppet innebär.

 

Operationen

Ingreppet (övre eller nedre ögonlock) utförs under lokalbedövning, eventuellt i kombination med ett lugnande medel. Bedövningsvätskan behandlas och anpassas på tre sätt så att du känner så lite som möjligt av bedövningssprutan. Vid operationen tas överskottshuden bort samt en del av underliggande muskulatur. I de flesta fall avlägsnas även en del av fettet som finns runt ögonen.

Varje människa är unik. Inom ramen för befintliga operations tekniker, kräver varje ögonlocksplastik en skräddarsydd lösning. Information om, och frågor kring ingreppet diskuteras utförligt vid konsultationen. Vi pratar då också om din hälsa. Det är viktigt att veta om du använder mediciner, i synnerhet läkemedel med en blodförtunnande verkan.

 

Efter Ögonlocksoperation operationen

Efter operationen stannar du hos oss så länge det behövs. Huden kring ögonen kyls ned med speciella isglasögon för att så mycket som möjligt minska svullnader och blåmärken. Området kring ögonen kan kännas ömt och man kan även uppleva en svagt “brännande” känsla. Vi avråder starkt från att köra bil direkt efter operationen och föreslår att transport hem är ordnad i förväg. Trots isglasögon får man räkna med viss svullnad och blåmärken under en vecka, ibland längre (upp till två veckor). Du får plåster kring ögonen och stygnen tas efter c:a 6 dagar. Kontaktlinser kan inte användas under den första veckan. Du bör även undvika intensiv fysisk aktivitet under de första tio dagarna. När du går hem efter en operation får du alltid ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt.

Medical & Beauty Center Göteborg har en lång och gedigen erfarenhet av ögonlocksplastik med flera tusen opererade patienter. Din specialistläkare kommer att lyssna och rådgöra med dig inför din ögonlocksoperation och skräddarsyr den efter dina förutsättningar.

Priser

Ögonlocksplastik undre från 17.000 kr
Ögonlocksplastik övre från 17.000 kr
Ögonlocksplastik övre/undre  från 28.500 kr