Support

Behöver du snabbt komma i kontakt med oss?

Ring oss gärna på 031 760 5000 eller använd nedanstående formulär:

Skickar...

PRP
Fillers
Botox
acne
acnar
injection

Fettsugning Göteborg ( Smart-Lipo )

 

Fettsugning/Liposkulptur är ett kirurgiskt ingrepp där fettceller avlägsnas från kroppen.

Det är viktigt att förstå att Liposkulptur INTE är en metod att förlora vikt med och inte är en ersättning för kost eller motion. Många människor har lokala fettdepåer trots en hälsosam vikt. Fettsugning är ett alternativ för alla som har försökt att förfina specifika områden av kroppen genom kost och motion, men inte uppnått effekt. Den är lämplig för både män och kvinnor, och kan erbjuda en betydande förbättring av kroppsform och självuppfattning. Några vanliga områden för denna operation är buk, höfter, lår och insida knän. Fettsugning kan även utföras i mindre omfattning på känsliga områden, såsom på halsen för att minska en dubbelhaka mm. Män kan ha oönskade fettdepåer på bröstet som kan orsaka förlägenhet där Liposkulptur kan användas för att ta bort dessa.

Fettsugning utföres antingen i lokalbedövning och lugnande medel, vilket innebär att patienten kan återvända hem samma dag eller under narkos beroende på stort ingreppet är.

 

Inför Operationen

 

Första gången du besöker oss får du träffa en erfaren informationssköterska som lyssnar på dina önskemål, går igenom operationen och svarar på dina frågor.

Du får bland annat information om själva ingreppet och vad du kan förvänta dig, vad det kostar och hur lång väntetid det är. Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer.

Det här första besöket är alltid kostnadsfritt.

Om du väljer att gå vidare bokar vi en tid för konsultation hos en av våra plastikkirurger. Konsultationen är viktig. Vi går noggrant igenom ditt hälsotillstånd och de eventuella läkemedel du tar. Det ger tillfälle att utförligt prata om alla aspekter av operationen. Vi går igenom dina förutsättningar och områden som är lämpliga för fettsugning. Slutmålet är att resultatet helt överensstämmer med dina förväntningar.

Det är bra om du förberett dig inför operationen genom att hålla dig i form och tar reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen. Vi finns alltid till hands och svarar på dina frågor.

 

Operationen

 

På operationsdagen träffar du din kirurg. Han fotograferar operationsområdet om detta inte är gjort i samband med konsultationen.

Du kommer även att få träffa din narkosläkare och får ett eget rum under tiden du är på kliniken. Ingreppet sker i narkos eller i lokalbedövning i kombination med ett lugnande medel. Operationen tar ca 1-2 timmar beroende på lokalisation. Du får i allmänhet gå hem samma dag.

 

Efter Operationen

 

Efter operationen får du ligga kvar på uppvakningsavdelningen och ca 3-6 timmar på ditt rum för omvårdnad och smärtlindring. . I regel är receptfria läkemedel som Panodil och Ipren tillräckliga som smärtlindring när du kommit hem.

Innan hemgång får du ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt.

En av våra sjuksköterskor kommer att ringa och höra hur du mår 1-2 dagar efter hemkomsten.

Efter ungefär 1 vecka kommer du tillbaka för en postoperativ kontroll. Efter en vecka kan de flesta börja arbeta och efter 3-6 veckor kan du börja träna. Innan dess rekommenderar vi lugna promenader.

Det är normalt att operationsområdena kan vara svullna under en lång tid och det kan i vissa fall ta 2-3 månader innan all svullnad lagt sig. Blåmärken i huden är också vanligt och ofarligt men tar några veckor innan de bleknar av. För att minska svullnad så skall du efter operationen ha kompressionsbandage på de områden som opererats, första tiden dygnet runt i ca 4 veckor och därefter ytterligare några månader dagtid. Kompressionsbehandlingen bidrar också till att få ett bra resultat. Trots förfinad teknik vid fettsugning så kan det uppstå ojämnheter och gropighet i huden och detta måste man vara medveten om. Innan operationen skall du tillsammans med din kirurg noga ha gått igenom förväntningar och realistiskt resultat.

 

Fettsugning Haka

Både män och kvinnor kan ha önskemål om att åtgärda en hängande haka. Hos relativt unga människor med bra elasticitet i huden brukar det räcka med fettsugning. För att få motsvarande resultat hos äldre människor behöver man ofta även sträcka och ta bort överskottshud vid hakpartiet.

Vad händer inför operationen?
Första gången du besöker oss får du träffa en erfaren informationssköterska som lyssnar på dina önskemål, går igenom operationen och svarar på dina frågor.

Du får bland annat information om vilka områden som kommer att förbättras med ett ingrepp, vad det kan kosta och hur lång väntetid det är. Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Vi pratar också om dina förväntningar. Det här första besöket är alltid kostnadsfritt.

Om du väljer att gå vidare bokar vi en operationstid och en tid för konsultation hos en av våra plastikkirurger. Det är bra om du förbereder dig inför operationen genom att hålla dig i form och tar reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen. Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor.

Hur går en fettsugning av haka till?
Ingreppet utförs vanligen under lokalbedövning plus lätt narkos. En av våra erfarna plastikkirurger gör ett litet snitt under hakan och ett bakom varje örat. Därefter sugs fettansamlingen ut från tre olika håll med hjälp av tunna kanyler.

Vad händer efter operationen?
Om du enbart genomför en fettsugning av hakan får du vila några timmar och sedan gå hem. Väljer du att kombinera fettsugningen med en ansiktslyftning eller annan åtgärd får du stanna över natten. Du kommer att få blåmärken och vara svullen efter ingreppet under någon vecka. För att minimera detta får du ett stadigt bandage. De små ärren efter sticken blir så gott som osynliga.

När du går hem efter en operation får du alltid ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt.

Priser Fettsugning/Liposkulptur

Buk/midja från 26.000 kr
Knän från 13000  kr
Lår inre från 19.000 kr
Lår ridbyxlår från 21.000 kr
Rygg  från 24.000 kr
Mindre område från 13.500 kr